17.02.2014

Slámové víno.

Jakostní víno s přívlastkem Slámové víno je dovoleno vyrábět pouze z vinných hroznů, které byly před zpracováním skladovány na slámě či rákosu nebo byly zavěšeny ve větraném prostoru po dobu nejméně 3 měsíců a získaný mošt vykazoval cukernatost nejméně 27 stupňú normalizovaného moštoměru. Naše vinařství vybralo k výrobě Rulandské modré, toto jsme vysušovali zavěšené a lisovali je 12 února. Mošt vykazoval cukernatost 39°ČNM.. Nyní kvasí a v létě bude k dispozici na prodej. Slámové víno je oproti ledovému pracnější, ale jeho výroba jistější. První výrobu slámového vína jsme uskutečnili v roce 2004 z odrůdy Tramín.

zpět na všechny aktuality

Rezervace

Po - Pá 8:00 - 16:00
+420 604 258 326

Dotazy

Jakékoliv dotazy směřujte na:
bunzoteka@seznam.cz

Naše adresa

Vinařství Petr Bunža
Těmická 1559, 696 81 Bzenec