Hroznový mošt 2014 28.05.2015

Hroznová šťáva je zdravá, bez konzervantů a pouze pasterovaná. Obsahuje množství draslíku,fosoforu, vápníku a hořčíku a obzvláště šťáva z červených hroznů je jedním z nejbohatších druhů ovoce na železo. Typickou chuť způsobuje kyselina vinná.  V našich podmínkách je tento proukt poněkud zapomenutý, ale u sousedů v Rakousku mošt nejen z vinné révy je velice oblíbený a žádaný.  

Hrozny obsahujív průměru 80% vody. Jejich obsah cukru je vysoký, ale nepočítáme je k sacharidovým plodům. Jsou bohaté na draslík,železo a převážně alkalické substance.Čerstvé zralé vinné hrozny patří mezi naše nejzdravější plody. Jsou jedním z nejlepších prostředkůk vyloučení kyseliny močové z organizmu.Jsou hodnotné i proto, že povzbuzují vylučování  trávících štáv a mají zásaditý účinek na tělo. 

Doporučujeme!

fotogalerie

« Zpět